19/03 - TILBURG - T-SiNG uit Tilburg werd zaterdag 16 maart 2013 op de Europese Conventie in Veldhoven, 6e van Europa en daarmee het beste Barbershopkoor van Nederland ! Barbershop is een manier van close harmony zingen, zonder instrumentale begeleiding en stamt uit de Verenigde Staten. Het is in Amerika en inmiddels in Europa razend populair.
Voor de dit jaar door Holland Harmony georganiseerde Europese conventie worden tweejaarlijks de drie beste koren van elk land uitgenodigd. Dit jaar gaven van Zweden tot en met Spanje zeven Europese landen acte de présence. Ook Nederland vaardigde de nummers één twee en drie af naar de Europese Conventie. T-SiNG dat in oktober 2012 nog tweede van Nederland werd, streefde nu het gouden koor voorbij en werd daarmee beste koor van Nederland.
Zweden bezette met fantastische zang en optredens de eerste tot en met de derde plaatsen. Nummer vier werd een Duits en nummer vijf een Brits Barbershopkoor. T-SiNG werd met een klein koor van 12 zangers 6e en liet daarmee het 85 man sterke Whale City Sound koor uit Zaandam en de Mainport Barbershop Singers uit Rotterdam ver achter zich.
In het september 2011 opgerichte Tilburgse T-SiNG onder leiding van Michiel Bekker, zingen bedreven amateurzangers a capella, men-only. Ze zingen meerstemmige barbershopmuziek, close harmony, arrangementen van popsongs en vocal jazz. T-SiNG! koppelt een hoge vocale kwaliteit aan entertainment. T-SiNG is onderscheidend en uitdagend, en wil in omvang van het koor nog groeien, met behoud van kwaliteit. De goede prestatie van T-SiNG heeft gedurende de conventie al weer enkele nieuwe aanmeldingen opgeleverd, noodzakelijk om te kunnen doorgroeien naar de Europese top. Geïnteresseerden voor een open repetitie op donderdagavond 28 maart a.s. kunnen hun belangstelling via de website kenbaar maken ( www.t-sing.nl ). T-SiNG! repeteert iedere donderdag vanaf 20.00 uur in de Goirkestraat 84 te Tilburg.
Check www.T-SiNG.nl of mail naar T-SING@LIVE.NL
Vind ons leuk op http://www.facebook.com/tsingkoor
 
Bron: | 0 0
 

...
 

Reacties

Gebruik het Google Translate menu om de reacties te vertalen.